3G-antennit

3G-verkon peitto on parantunut huomattavasti, mutta katvealueita on yhä paljon. Näillä alueilla tyypillisesti korkeintaan vain 2G verkko on saatavilla. Ratkaisuna kuuluvuusongelmiin voivat olla 3G-antennit.


3G-antennit on tarkoitettu liikkuvan laajakaistan kuuluvuuden parantamiseen rajaalueilla kuuluvuuden lisäämiseksi. Antennivaihtoehtoina on ympärisäteilevä-antenni tai suuntaava 3G-antenni.

Ympärisäteilevä antenni (ns. pöytäantenni) on tarkoitettu esim. työpöydälle tai vaikka näytön päälle (klipsillä asennettava versio). Antenni on suuntamaton eli se kaappaa signaalit joka suunnasta. Ympärisäteivä antenni on toimiva ratkaisu varsinkin kaupunkiympäristössä.

Suuntaava 3G-antenni on tehokkaampi ratkaisu huonolla kuuluvuusalueella. Antenni voidaan suunnata tukiasemaa kohti, ja saavuttaa näin parempi kuuluvuus. Nämä antennit muistuttavat televisio antenneja ja ne kiinnitetäänkin televisioantennin tavoin esimerkiksi seinään.

Osassa mokkuloista ja nettitikuista on valmiina paikka mihin lisäantennin voi liittää. Osassa malleista antennin voi joutua jouttamaan itse kiinni mokkulaan (tai nettitikkuun).